SUSHI και ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ

Μ`αρέσει πολύ το sushi και έτσι μια μέρα δειλά δειλά δοκίμασα
να φτιάξω........και ου-α-ου για μεγάλη μου έκπληξη και χαρά τα κατάφερα και μάλιστα
πολύ καλά. Από τότε φτιάχνω συνέχεα για κάθε περίσταση μαζί με τα αγαπημένα κι
πεντανόστιμα καναπεδάκια.

Για το sushi χρειάζεστε:

 Bamboo mat

μερικά φύλλα nori

 κοφτερό μαχαίρι

 ρύζι για sushi

 ξίδι από ρύζι,

σόγια σος για βούτημα

 αν σας αρέσει washabi και
ginger

 εγώ βάζω καπνιστό σολομό,
γαρίδες, χαβιάρι, αβοκάντο, mango,
αγγουράκι.

 Πλένουμε πολύ καλά το
ρύζι και το βράζουμε  150 γρ. 1,5 ποτήρια
νερό. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι και ζάχαρη κατά προτίμηση.
Μετά πάνω στο bamboo mat βάζουμε ένα φύλλο nori, με την γυαλιστερή πλευρά απ`έξω. Τυλίγουμε
και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι.


Για τα καναπεδάκια:

 οτιδήποτε
ψωμί, κρακεράκια, εγώ προτιμώ ελληνικές πίτες ή μαύρο

Σπιτική
μαγιονέζα (γλιτώνουμε όλα τα συντηρητικά, χρωστικές και χημικές)

Σε ένα ψιλό δοχείο ή βαζάκι σπάζουμε ένα μεγάλο αυγό, 1 κ.γ.
αλάτι, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού και 200 γρ. ηλιέλαιο. Χτυπάμε με το μίξερ ράβδος. Κυριολεκτικά
γίνεται για 3 δευτερόλεπτα.

Καπνιστός σολομός

Χαβιάρι μαύρο ή κόκκινο

Μαρούλι

Ντοματίνια

Λεμόνι


Για τα καναπεδάκια:

 οτιδήποτε
ψωμί, κρακεράκια, εγώ προτιμώ ελληνικές πίτες ή μαύρο

Σπιτική
μαγιονέζα (γλιτώνουμε όλα τα συντηρητικά, χρωστικές και χημικές)

Σε ένα ψιλό δοχείο ή βαζάκι σπάζουμε ένα μεγάλο αυγό, 1 κ.γ.
αλάτι, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού και 200 γρ. ηλιέλαιο. Χτυπάμε με το μίξερ ράβδος. Κυριολεκτικά
γίνεται για 3 δευτερόλεπτα.

Καπνιστός σολομός

Χαβιάρι μαύρο ή κόκκινο

Μαρούλι

Ντοματίνια

Λεμόνι