ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

  • 8 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. σόδα
  • λίγη ζάχαρη και αλάτι

Γέμιση:

  • 13 ποτήρια κολοκύθα κόκκινη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι πουργούρι (πλιγούρι)
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ποτήρι έως 2 σταφιδάκια
  1. Ρυζιάζω το λάδι με το αλεύρι, προσθέτω αλάτι, ζάχαρη και τέλος το νερό.
  2. Αφήνω να σταθεί η ζύμη και χωρίζω σε μικρά μπαλάκια.
  3. Ανοίγω στρογγυλές πίτες, γεμίζω με τη γέμιση και κλείνω σαν μισοφέγγαρο.
  4. Ψήνω μέχρις ότου ροδοκοκκινίσουν στους 180 βαθμούς.

 

ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΕΣ





Κολοκυθόπιτες με μικρή βοηθό... και τα δικά της κουλουράκια